FOR ET ÅR VI HAR HATT!

Nytt år, ny kommune, ny hverdag og nye muligheter -men for vår del: samme navn og samme innhold! 2020 er i gang, kommunesammenslåingen er en realitet og for Nesset frivilligsentral forstetter livet stort sett som før. Dog med noen endringer på arbeidsfordeling. Mer om det lenger ned, først et lite tilbakeblikk på året som har vært, for FOR ET ÅR VI HAR HATT!!

Rundt juletider i 2018 ble vi oppringt av NRKs Monika Blikås, produsent av programmet Norge Nå. Lite skjønnte vi da om hvor stort det skulle bli. I februar noen måneder etter fant vi oss plutselig midt i en live-sending med fullt TV-team, forhåndslagde reportasjer og mye spenning for alle involverte. «Ut av det blå» fikk vi løftet frem og vist mye av det våre lokaler fylles med: gode møter mellom mennesker gjennom babysang, leksehjelp, ungdomsklubb, utlån av friluftsutstyr, gratisbutikk med mer. Og jaggu bidro vi der til å sette frivilligsentralen i «lille Nesset» på kartet. De positive tilbakemeldingene strømmet inn, og vi lever nok enda litt på dette!


To uker etter at vi på direktesendt TV kunne annonsere at vi ønsket å starte opp med flere tiltak rettet mot eldre, startet vi opp med Fredagskafé på sjukeheimen. Da hadde 8 frivillige meldt seg iløpet av uka etter sending. Annenhver uke siden den gang har mellom 3 og 5 damer vært på fast kaffevisitt med beboerne på sjukeheimen hvor de prater, drikker kaffe og har andre småaktiviteter som høytlesning og lignende. Takk til alle som bidrar!I tillegg har vi iløpet av året utbedret utstyrspoolen: i båthuset har vi kjøpt inn SUP (stand up boards), sykkelbua er utvidet og gamle sykler er byttet ut med nye. Vi er også (så vidt vi vet) den første utstyrspoolen i landet som kan tilby utlån av vertktøy. Dette takket være støtte fra lokalbanken.Andre tiltak vi har jobbet med er kvinnegruppa, et tilbud for og med innflytterkvinner i samarbeid med Bygdekvinnelaget. Sammen med LIONs har vi arrangert frivilligsamling og bistått dem med utdeling av utmerkelsen Årets frivillig i Nesset. I 2019 falt prosjektstøtten til ungdomsklubben bort, men gjennom innovasjonscamp skrev ungdommene selv søknad til trivselsforbedrende tiltak i klubben og fikk gjennom dette samlet inn 50.000kr til bruk for å oppgradere lokalene, slå ut en vegg, kjøpe nytt interiør og nye «arcades». Vi har også ved hjelp av eksterne midler kunnet dratt på et par turer og vi stod for det sosiale arrangementet i forbindelese med «pubertetsfestivalen» arrangert av Utvalg for Oppvekst og Kultur. Dette med støtte fra lokalt næringsliv.


I en kort periode kunne vi også tilby sykling med beboere ved NOS, da en pappa i permisjon ønsket å bruke en time i uka på å ta med folk på sykkeltur. Et populært tilbud som er enkelt å dra i gang på nytt når det blir vær og føre til det -om noen ønsker å bidra med sykling.Og sist men ikke minst fikk vi i 2019 innvilget midler fra Helsedirektoratet til å starte prosjektet «Sosiale seniorer». Enkelt forklart er det et tilbud til spreke seniorer om å møtes en gang i uka for å spise sammen, samt noe underholdning eller quiz osv. Felles tur én dag i måneden. Dette er et prosjekt som har blitt veldig godt tatt imot. 103 enkeltpersoner har vært med på en eller flere av våre samlinger/turer og det kommer til nye for hver gang. Kjempegøy!
For et år vi har hatt!!Dersom 2020 blir bare halvparten så spennende som 2019 vil vi være fornøyd! Nesset frivilligsentral vil beholde navnet sitt etter kommunesammenslåinga og er nå en av to frivilligsentraler i Molde kommune. Sentralen vil fremdeles være organisert under kultur.


Marie Teigland har søkt om ett års permisjon fra deler av jobben ved frivilligsentralen for å klare å ta unna prosjekter på hjemmebane. Hun fortsetter å jobbe med den delen av frivilligsentralens arbeid som er knyttet til flyktningtjenesten. Frank Stenløs trer inn som vikar for Marie som leder av frivilligsentralen og ungdomsklubben. Han vil også følge opp prosjektet sosiale seniorer som får overført resterende midler fra 2019 slik at prosjektet kan drives frem til utgangen av februar 2020. Innen den tid har vi forhåpentligvis fått innvilget nye midler til det samme prosjektet for 2020.


Bergljot Gravanes fortsetter som før som vår «klippe» i ungdomsklubben, samt støttespiller i sosiale seniorer.


Vi i frivilligsentral-teamet ønsker alle et riktig godt nyttår, takk til alle som har vært med på å gjøre frivilligsentralen til det den er i dag, og velkommen til alle nye besøkende og bidragsytere i året som kommer!

2022 © Nesset frivilligsentral