Sosiale Seniorer

Tiltaket "Sosiale seniorer" kommer i stand etter at Nesset Frivilligsentral har mottatt midler fra Helsedirektoratets tilskuddsordning «Aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet og passivitet» og prosjektet varer fra 1.mai 2019 og ut året. Målgruppen er seniorer 55+

Aldersgruppe: Fra 55 år

SOSIALE SENIORER - NESSET FRIVILLIGSENTRAL

Vi møtes hver onsdag ettermiddag (15-18) i Nesset Frivilligsentral sine lokaler, og her vil det bli servert en varm god suppe m/brød til. Det blir også servert noe godt til kaffen. Det blir ulike fellesaktiviteter, og mulighet for både spill og andre aktiviteter på egenhånd. Etter hvert kan vi tilby ulike kurs, aktiviteter etc. etter ønsker og behov. Ca en onsdag i måneden vil det være et underholdningstilbud  Ca en onsdag i måneden vil vi arrangere heldags bussturer.

 Egenandel: Kr. 100,- pr gang inkl. suppe og kaffe/kake Kr. 300,- for bussturer inkl. mat, fergebilletter etc. Informasjon om bussturer vil bli gjort på egne invitasjoner som blir delt ut på Nesset Frivilligsentral, samt på oppslag på dagligvarebutikkene i kommunen. Om ønskelig kan vi arrangere lengre turer i både inn og utland til selvkost. 


PROGRAM

På alle treffene i Frivilligsentralen blir det servert varm god suppe m/brød. Og det blir servert kaffe og noe til. Det er tilbud om ulike spill og aktiviteter. Onsdager 15.00 – 18.00 

Onsdag 8.mai: Offisiell åpning av tilbudet. Underholdning: Odd Arne Halaas

Onsdag 15.mai: Quiz

Onsdag 22.mai: Dagstur til Midsund/Dryna. Rundt øya med diverse stopp. Heldagstur.

Onsdag 29.mai: Bingo 

Onsdag 5. juni: Liv Karin Lange og Per Hammervold. 

Onsdag 12.juni: Datacafè 

Onsdag 19.juni: Dagstur til Svinviks Arboret og Surnadal

Onsdag 26.juni: Sommeravslutning

Onsdag 14.august: Første dag etter ferien

Onsdag 21.august: Quiz

Onsdag 28.august: Dagstur til Smøla og Veidholmen. Heldagstur

Nytt program for aktiviteter fra september og ut året kommer i august. 


RESSURS FOR SENIORER

Sosiale seniorer i Nesset er i oppstartsfasen, og vi er åpne for forslag og idéer til hva vi kan tilby seniorer i målgruppen i prosjektperioden som er ut året 2019.

Vi kan for eksempel tilby følgende: 

-samarbeid med lag og organisasjoner om aktivitetstiltak for seniorer. 

- ulike kurs der målgruppen er seniorer. 

- arrangere seniorturer til inn og utland og stille med reiseleder. 

- bidra med ressurser til å etablere flere møteplasser for seniorer. 


Vi legger vekt på at vårt tilbud ikke skal være i konkurranse med eksisterende tilbud til seniorer i regi av lag og organisasjoner eller det lokale næringsliv. Vi ønsker derimot å være en bidragsyter og et supplement. Om du har en tanke eller idé om hva vi kan bidra med, så nøl ikke med å ta kontakt med oss. 

Frank Stenløs er prosjektleder og kan nås på telefon 40474253.
2020 © Nesset frivilligsentral